Trke u džinovskim tikvama: Da li ste znali za ovo takmičenje koje je hit u Belgiji (VIDEO)

Trke u džinovskim tikvama: Da li ste znali za ovo takmičenje koje je hit u Belgiji (VIDEO)

Ove je godine trka bila popunjena u tri dana sa 65 timova od četiri osobe koje su se prijavile – od kojih su neki posebno putovali kako bi učestvovali.

Noseći trake, perike, pa čak i glavu morskog psa, Belgijanci su uskakali u divovske plutajuće tikve kako bi učestvovali u štafetnoj trci preko jezera, oživljavajući godišnju tradiciju koju je zaustavila pandemija koronavirusa.

Da bi pobijedili u zanimljivoj regati u sjevernom gradu Kasterliju, četveročlani timovi morali su se prvi trkati ​​oko kolibe u sredini jezera, prije nego što su zabili vesla u izdubljenu tikvu na suprotnoj obali.

Organizatori su rekli da je događaj započeo kao način da se preveliko povrće uzgojeno za takmičenja dobro iskoristi, ali da su bili žrtva vlastitog uspjeha – mnogi su sad preveliki.

– Imamo sve manje tikava koje se mogu koristiti kao čamac. To bi mogao biti problem u nadolazećim godinama – rekao je Paul Bunen predsjednik Kasterli društva tikvi.

Tikvino meso se ujutro izdubi iz golemih zimskih tikava i pretvori u supu prije glavnih trka – podijeljenih na dječja, ženska, muška i mješovita takmičenja.

Ove je godine trka bila popunjena u tri dana sa 65 timova od četiri osobe koje su se prijavile – od kojih su neki posebno putovali kako bi učestvovali, prenosi Avaz.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This