Putin doživio nezamislivo poniženje: „Ovih 50 sekundi pokazuju koliko se sve promijenilo od Ukrajine“

Putin doživio nezamislivo poniženje: „Ovih 50 sekundi pokazuju koliko se sve promijenilo od Ukrajine“

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nespretno stajao u prostoriji pred gomilom novinara dok je čekao da se sastane sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Video snimljen uoči sastanka u utorak u Teheranu prikazuje Putina kako se vrpolji, prebacuje težinu s noge na nogu i pravi seriju grimasa za kamere skoro pun minut prije nego što Erdogan konačno dođe da ga pozdravi.

To je bila nepoznata teritorija za ruskog lidera, koji je stekao reputaciju da je svjetske lidere držao da čekaju, namerno, ponekad nekoliko sati nakon što je trebalo da počnu zakazani razgovori. Neki su spekulisali da je to možda osveta za sastanak u Moskvi 2020. godine, gdje je Erdogan čekao toliko dugo da uđe u salu za sastanke da je sjeo.

Novinari su uhvatili trenutak kada je Putin ušao u prostoriju u utorak, očekujući da Erdogan brzo sleijdi njegov primer. Umjesto toga, ostao je da stoji dok su kamere škljocale.

Putin je, čekajući da se njegov kolega pojavi, cupkao nogom, pravio grimase, a kada je konačno, nakon skoro minut čekanja, koliko traje pomenuti snimak, ugledao Erdogana, raširio je ruke, jedva dočekavši da razgovor počne.

Кada je ugledao Erdogana kako mu prilazi, pomalo iznervirano je podigao ruke, kao da je hteo da mu kaže: „Pa gdje si ti?“

– Ovih 50 sekundi koje je Erdogan natjerao Putina da čeka dovoljno govori o tome koliko se toga promijenilo nakon Ukrajine – prokomentarisao je Džojs Кaram, viši dopisnik bliskoistočne medijske organizacije National Nevs, na Tviteru.

Jutarnji list

CATEGORIES
Share This