Ovaj dječak i danas zarađuje od “Titanika”

Ovaj dječak i danas zarađuje od “Titanika”

Glumac Reece Thompson otkrio je da još zarađuje od filma “Titanik”, u kojem je glumio kada mu je bilo samo pet godina.

Bivši dječji glumac Reece Thompson najzapaženiju ulogu ostvario je prije 25 godina u jednom od najnagrađivanijih filmova svih vremena.

Kao petogodišnjak pojavio se u kultnom “Titaniku”, u kojem je glumio irskog dječaka iz niže klase koji se sa svojom majkom i sestrom ne uspijeva ukrcati na čamce za spašavanje i napustiti brod koji tone.

Uprkos tragičnoj sudbini njegova lika, Reeceu se ova uloga dugoročno isplatila jer je otkrio kako i danas zarađuje od uloge, za koju je tada bio isplaćen oko 30 hiljada dolara.

“Još dobijam novac zbog Titanika, tu i tamo mi zna doći ček s iznosima od 100 ili 200 dolara i to je uvijek lijepo iznenađenje”, rekao je za Business Insider Reece, koji se nakon te uloge povukao iz glume i sada radi kao direktor marketinga u jednom skijaškom odmaralištu u Utahu.

Karijeru je započeo kao dječji model, a kada je pobijedio na jednom takmičenju, potpisao je ugovor s agentom za talente, koji mu je pronašao ulogu u “Titaniku”.

“Mami se svidjela ideja da se okušam kao glumac i odlučili smo probati jer smo mislili kako nemamo što izgubiti”, rekao je Thompson, koji danas nimalo ne žali zbog te odluke.

Film “Titanik” s Leonardom DiCaprijom i Kate Winslet u glavnim ulogama 1997. godine je zaradio više od dvije milijarde dolara i osvojio čak 11 Oskara.

(Dnevnik.hr)

CATEGORIES
Share This