NFT kolekcionaru ukradene umjetnine vrijedne dva miliona dolara

NFT kolekcionaru ukradene umjetnine vrijedne dva miliona dolara

Hakeri su uspjeli da se dokopaju NFT kolekcije visoke vrijednosti.

NFT je postao izuzetno popularan u posljednje vrijeme, kada je u pitanju kolekcionarstvo digitalne umjetnosti. Cijena ovih umjetnina je veoma spekulativna, a mnogi NFT-ovi se procjenjuju na hiljade ili čak stotine hiljada dolara.

Ipak, Tod Krejmer – kolekcionar i galerista iz Njujorka, je doživio da njegova NFT kolekcija bude ukradena tokom hakerskog napada.

U okviru serije tvitova, koji su u međuvremenu obrisani, Krejmer tvrdi da je hakovan i da je ukradena njegova kolekcija NFT-ova iz “Bored Ape Yacht Club” i “Mutant Ape Yacht Club” serija. Procjenjuje se da je vrijednost ovih NFT-ova oko dva miliona dolara.

Vjeruje se da su Krejmerovi NFT-ovi ukradeni nakon što je on postao žrtva fišing prevare. OpenSi, koje predstavlja NFT prodavnicu, preduzeo je akciju i spriječio je buduće trgovanje ukradenim predmetima.

Dobra stvar je to što, za razliku od uobičajenih digitalnih crteža i fotografija, NFT je sličan kriptovalutama u tome što postoji na blokčejnu i može se dokazati ko je vlasnik NFT-a.

To znači da prodavanje ukradenog NFT-a može biti veoma problematično, posebno onima kojima je bitno da imaju odgovarajuće vlasništvo nad NFT tokenima.

b92.net

CATEGORIES
Share This