Najčudniji nadimci srpskih kriminalaca: Zvali ga Zvijer jer je mljeo žrtve u mašini za meso (FOTO)

Najčudniji nadimci srpskih kriminalaca: Zvali ga Zvijer jer je mljeo žrtve u mašini za meso (FOTO)

Vlada Budala, Miša Banana, Pekar, Tocilo, Amonijak i Hemija samo su neki od nadimaka srpskih kriminalaca. Dok su neki nadimke dobijali po zvijerstvima koja su činili, poput Sretka Kalinića, drugi su ih zaradili zbog obrazovanja.

Definitivno najzanimljivija priča jeste ona kako je Vladimir Milisavljević zaradio svoj nadimak Vlada Budala. Nekadašnji pripadnik zemunskog klana, koji je slovio za osobu blisku Luki Bojoviću, svoj nadimak je zadobio zbog fakulteta koji je završio.

FOTO: VICTOR LERENA/POOL/EPA
FOTO: VICTOR LERENA/POOL/EPA

Milisavljević, koji je osuđen na 22 godine zatvora u Španiji, nadimak je dobio po tome što je jedini u klanu završio fakultet, pa su ga ostali ismijavali da je budala.

Miša Banana

Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, slovio je za bliskog saradnika narko-bosa Darka Šarića. Svojevremeno je bio uhapšen u Rio de Žaneiru, a iza rešetaka je završio zvog šverca kokaina, i to kao dio Šarićeve grupe. Nadimak je dobio jer se bavio uvozom banana iz Latinske Amerike.

Nije poznato gdje se danas nalazi Radulović.

Zvijer zbog zločina

Ozloglašeni Sretko Kalinić, koji je osuđen zbog atentata na premijera Zorana Đinđića, bio je dio zemunskog klana koji je tokom 90-ih i početkom 2000-ih činio stravične zločine. Kalinić je u javnosti poznat i po nadimku Zvijer i to zato što je stravično kasapio svoje žrtve.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Navodno, mljeo ih je u mašini za meso.

Bojović držao pekare

Luka Bojović, koji se od nedavno nalazi na slobodi, i to nakon što je odslužio dvije trećine kazne zatvora u Španiji, slovi za vođu nekadašnjeg zemunskog klana. Takođe, navodno je blizak i škaljarskom klanu, koji je u višegodišnjem sukobu sa kavačkom grupom.

Luka Bojović u sudnici
FOTO: MUP

I Bojović ima svoj nadimak, a malo ko zna koji je. Naime, njega su prozvali Pekar jer je svojevremeno držao pekare po Beogradu.

Majmun

Kriminalac Goran Vuković, koji je ubijen 1994. godine, imao je svoj specifični nadimak.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Vuković, koji je bio vođa voždovačkog klana, dobio je nadimak Majmun iz poprilično čudnog razloga – zbog sposobnosti da se sa spoljne strane popne na drugi sprat zgrade.

Tocilo po ocu

I Mladen Radulović, koji je hapšen zbog šverca 77 kilograma heroina, ima svoj nadimak. Naime, Radulovića šira javnost zna zbog niza krivičnih djela koja je činio, među kojima su šverc droge, zelenašenje i pljačke, ali i specifičnog nadimka.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

On je svoj nadimak Tocilo dobio po ocu kog su isto tako zvali.

Cvika ili Vatrogasac

I Radoslav Cvijović Cvika, kome se sudi za međunarodni šverc narkotika, ima svoj nadimak. Novosadskog Eskobara, kako ga još zovu, blisko okruženje zove i Vatrogasac jer je studirao Višu vatrogasnu školu.

Inače, Cvijović je optužen da je vođa grupe koja je tokom 2017. švercovala kokain u zemlje Zapadne Evrope. On je kokain kupovao od nepoznate osobe pod nadimkom “Crnogorac”, a članovi grupe su ga preuzimali i automobilima prevozili do preprodavaca u različitim zemljama.

Amonijak i Hemija

Ipak, za neke od nadimaka nije poznato zbog čega su ih dobili.

Takva je situacija sa ubijenim kriminalcem Goranom Bojovićem zvanim Amonijak. I njegov sin ima specifičan nadimak, a pretpostavlja se da je povezan s nadimkom koji je imao Bojović.

Naime, Nemanju Bojovića, koji je nedavno upucan u Zemunu i koji slovi za vođu grupe “Zabranjeni”, zovu Hemija. Bojović je veoma blizak ozloglašenom škaljarskom klanu, piše Nova.

Pitbul ili Gladijator

Saša Cvetanović – Pitbul ili Gladijator (nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića).

Zbog fizičkih osobina nazvan Pitbul, ali on sam je na saslušanju tražio da ga zovu Gladijator.

Legija ili Šareni

Milorad Ulemek – Legija ili Šareni (osuđen na nekoliko robija zbog raznih zločina).

FOTO: DANILOVIC DALIBOR/RINGIER
FOTO: DANILOVIC DALIBOR/RINGIER

Nadimak Legija dobio jer je jedno vrijeme proveo u francuskoj Legiji stranaca, a Šareni zbog brojnih tetovaža.

Zmija

Zvezdan Jovanovic Zmija (osuđen na maksimalnu kaznu za ubistvo premijera Zorana Đinđića).

FOTO: DALKIBOR DANILOVIĆ/RINGIER
FOTO: DALKIBOR DANILOVIĆ/RINGIER

Nadimak Zmija stekao je kao snajperista u Jedinici za specijalne operacije, kao neko ko napada tiho, precizno, iznenada i smrtonosno.

Doktor

Slobodan Šaranović Doktor (ubijen u Budvi u martu 2017. godine).

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prije nego što je ušao u svijet kriminala, bio je student medicine.

Gavra, Srebrni letač ili Crveni Vjetar

Željko Milovanović – Gavra, Srebrni Letač ili Crveni Vjetar (u zatvoru zbog ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nika Franića) – nadimke dobio jer je mogao da umakne policijama u regionu, ali i bjekstva iz zatvora. Navodno Letač je postao kada je kupio motorni zmaj kojim je letio iznad Baranje.

Bagzi

Dejan Milenković Bagzi (svjedok saradnik u procesu protiv “zemunaca”).

FOTO: OGNJEN RADOŠEVIĆ/RINGIER
FOTO: OGNJEN RADOŠEVIĆ/RINGIER

Nadimak je dobio po Bendžaminu Sigelu Bagziju, jednom od najvećih američkih gangstera iz vremena prohibicije.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This