Takav potez osoblja dogodio se ranije ovoga mjeseca kad je svo osoblje u The Shopu u Troyu u američkoj saveznoj državi New York uručila otkazno pismo vlasniku Kevinu Blodgettu.

Prema njujorškim novinama Times Union, zaposlenici su bivšem šefu kredom na ploči ostavili poruku da bude bolji.
Spor je nastao zbog nekoliko pitanja, prije svega zbog plaća.

Početkom rujna tvrtka za obradu plaća MyPayrollHR naglo se ugasila pa je banka s kojom je surađivala automatski povukla isplate koje su već bile uplaćene na račune zaposlenika.

Prema Times Unionu, fijasko je ostavio neke radnike s “minimalnim ili negativnim saldom”, što je uzrokovalo značajne nevolje, no Blodgett se “nikad nije pojavio u restoranu ni komunicirao izravno s osobljem”.
Umjesto toga, navodno je porukom menadžeru Jaredu Bartonu javio da članove osoblja uputi na banke.
“Stvarno nam je ponovno pokazao nesposobnost da vodi skupinu ljudi“, rekao je Barton novinama.

Moto restorana bio je “naporno radite i ostanite skromni” – iako je nekoliko članova osoblja reklo lokalnom listu da se šef rijetko pojavljivao u restoranu unatoč tome što živi u stanu iznad njega.

Situacija je eskalirala prošli mjesec kad je nekoliko zaposlenika otkrilo da su im smanjene plaće i počelo tražiti nove poslove.
Osim toga, rekli su i drugima za svoje planove, a posljednji spor s plaćama prelio je čašu.

“Gledao sam kako se njegovo ponašanje degradira do točke u kojoj on jednostavno nije bio prisutan u poslu, a kada je bio, bio je nasilan, posebno prema Jaredu i Richu”, izjavio je bivši službenik Josh James za Times Union.
Blodgett je negirao tvrdnje da je bio nasilan.
“Kad imate posla s hrpom milenijalaca koji misle da imaju sva ta bogomdana prava, morate ih držati u redu.
Jasno sam dao do znanja da mogu dati otkaz ako im se ne sviđa”, rekao je Blodgett, prenosi Index.

(biscaninet)