“Malo je onih kod kojih su sva slova na broju”

“Malo je onih kod kojih su sva slova na broju”

Pored riječi „korona”,  „vanredno stanje” je vjerovatno druga najčešće  izgovorena riječ u proteklom dvomjesečnom periodu. Bez obzira koliko puta je premijer Višković čuo ovu riječ, posebno u zadnja dva mjeseca, on ipak, ima svoju verziju izgovora, pa umjesto VANREDNO izgovara VAREDNO. Tako i danas kada je objavio ukidanje i jednog i drugog.

Premijer nažalost, nije jedini primjer nepismenih funkcionera i predstavnika vlasti u našoj zemlji. Neki od njih dodaju nepotreba slova, neki oduzimaju potrebna. Malo je onih kod kojih su sva slova na broju.

No, to nije nikada bio problem u našoj državi. Onih kod kojih su sva slova na broju, neće više ni biti. Oni nisu potrebni ovakvoj državi, a ni ona ovakva njima.

VaRedno ili vanredno… kako god… to neko stanje se danas ukinulo. Proglasila se pobjeda nad nevidljivim neprijateljem.

Pobjednik je naravno, vlast, koja je posebnim strategijama, znanjem i sposobnošću pobijedila ovog opakog neprijatelja, pred kim su poklekle mnogo jače i razvijenije države svijeta.

Zato su ponosni. Puna su im usta hvale, čestitaju jedni drugima. No, ovog puta su maske zaklonile licemjerje i neiskrenost, bar na njihovim licima, pa je dojam ostao nepotpun.

Građani su zbunjeni:

„Koga i šta smo pobijedili kada je premijer Višković izjavio  da je korona izmišljena kako bi se zaustavio privredni rast nekih zemalja?

U toj izjavi nije nedostajalo nijedno slovo, pa smo ga tada shvatili u potpunosti. Ubrzo nakon toga opet isti premijer je izjavio da  virus nije izmišljen nego da je nastao u „labAratoriji”. Virus je zapravo mutirao od „izmišljenog” do „labAratorijskog”.

Izgleda da je ta mutacija zabilježena jedino u Republici Srpskoj. Tako smo se u „vaRednoj situaciji borili protiv labAratorijskog virusa” Izgleda i da je ovakva vrsta borbe zabilježena jedino u Republici Srpskoj.

Dok vlast „bere lovorike” ostaje nam da živimo u „vaRednoj državi, sa raznim labAratorijskim virusima na čelu”, zbunjeni, gladni, prevareni i nesrećni.

I da se ovim povodom podsjetimo svojevremeno Dodika kao komadanta akcije umjesto komandanta studenata SNSD-a na Tjentištu. Od koga uče nije ni čudo!

ISTOK
CATEGORIES
Share This

COMMENTS