Lažirao sopstvenu pljačku da bi izbjegao ženidbu

Lažirao sopstvenu pljačku da bi izbjegao ženidbu

U gradiću Agrinio na zapadu Grčke odigrala se mala drama, koja je dobila i sudski epilog: budući mladoženja je, da bi izbjegao svadbu, iscenirao pljačku.

Kako navodi Grik siti tajms, sve je počelo kada su dvojica muškaraca sa fantomkama upala u kuću jednog para u namjeri da je opljačkaju i odnesu nakit, novac i ostale dragocjenosti. Ali kada ih je stanar zatekao, vezali su ga, pretukli, stavili mu povez preko usta i ostavili ga bez svjesti. Tako je bar izgledalo na prvi pogled.

Čovjeka su pronašli rođaci i hitno je prevezen u bolnicu.

Kao nemila posljedica ovog događaja, otkazano je vjenčanje žrtve i njegove izabranice, koje je bilo zakazano samo dva dana kasnije.

Nesuđeni mladoženja bolovao je dugo. Svadbu nije više pominjao.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, tokom policijskog ispitivanja, uočene su mnoge kontradiktornosti u njegovom iskazu, što je kod istražitelja pobudilo sumnju i na kraju je priznao da se pljačka nije ni dogodila.

Niko ga nije vezao i niko ništa nije ukrao. Tvrdio je, međutim, da ga je neko drugi premlatio, iz razloga lične prirode, pa je izmislio pljačku jer ga je bilo sramota da se pojavi na venčanju sav u modricama. Šta će mlada i njena porodica misliti o njemu?

Priznao je da je pogrešio što nije rekao celu istinu.

Sudski epilog za nesuđenog mladoženju

Sudski epilog za nesuđenog mladoženju

Protiv njega je podignuta optužnica zbog davanja lažnih iskaza i obmanjivanja policije.

Međutim, posle izvjesnog vremena tužila ga je i bivša verenica, koja je mjesecima bila u zabludi da je pljačka osujetila njeno venčanje. Sad je ubjeđena da je incident insceniran samo da ne bi bilo svadbe.

Čak tvrdi da joj neke dragocjenosti, nestale posle navodne pljačke, nikad nisu ni vraćene.
Pa je tako ostala i bez njih i bez mladoženje.

RTS

CATEGORIES
Share This