Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak kilograma

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak kilograma

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih polodova bogatih hranjivih materija pomaže u smanjenju apetita.

Svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova može da smanji apetit i pomogne vam da smršate, kaže najnovija studija.

Konzumiranje badema moglo bi da pomogne ljudima da težinu drže pod kontrolom, otkriva nova studija, a prenosi “The Sun”.

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranjivim materijama pomaže u smanjenju apetita.

U studiji, oni koji su jeli badem umjesto užine sa ugljenim hidratima smanjili su unos energije za 72 kalorije pri sljedećem obroku.

– Prekomjerna težina ili gojaznost su glavni problem javnog zdravlja, a održavanje težine kroz bolji hormonski odgovor može da bude ključno za promovisanje upravljanja težinom – kazao je dr Šarajah Karter sa Univerziteta Južne Australije.

– Naše istraživanje je ispitalo hormone koji regulišu apetit i kako orasi, a posebno bademi, mogu da doprinesu kontorli apetita.

– Otkrili smo da ljudi koji jedu badem imaju promjene u hormonima koji regulišu apetit i da su vjerovatno oni doprinijeli smanjenom unosu hrane – objasnio je doktor.

Telegraf

CATEGORIES
Share This