Jedan korak je posebno značajan: Najbolji i najefikasniji način da operete posteljinu

Jedan korak je posebno značajan: Najbolji i najefikasniji način da operete posteljinu

Možda niste do sada razmišljali o tome, ali postoji pravilan način pranja posteljine, posebno navlaka za prekrivače, jorgana i slično. Jedna posvećena mama, koja je prava čistunica, ističe da postoji jedan korak koji je veoma bitan – zakopčavanje dugmadi ili zatvaranje rajsferšlusa na navlakama prije stavljanja u veš-mašinu.

Iako to može izgledati kao dodatni posao, pošto ćete ih morati ponovo otkopčavati kako biste ubacili prekrivače u navlake, ona ima jednostavno objašnjenje za to.

– Kada stavljam posteljinu u veš-mašinu, uvijek je prethodno zakopčam. Ovo će spriječiti da druga posteljina, poput jastučnica i čaršava, ulazi u njih tokom pranja – objašnjava ova čistunica.

Takođe, ona daje još jedan koristan savjet. Ako imate mašinu za sušenje veša, preporučuje da jastučnice i čaršave stavite da se suše prije navlaka  ne zajedno, prenosi Novosti Magazin.

– Dok se navlake suše, možete početi sa sređivanjem kreveta koristeći čaršav i jastučnice. Kada to završite, vaše navlake će se osušiti i biti spremne za postavljanje na prekrivač i krevet.

Njeni pratioci na Instagramu su bili oduševljeni ovim savjetima, nazivajući ih veoma pametnim i izražavajući namjeru da ih sigurno primijene.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This