Finska premijerka: Zašto su snimci sa privatne zabave javno objavljeni, uznemirena sam (VIDEO)

Finska premijerka: Zašto su snimci sa privatne zabave javno objavljeni, uznemirena sam (VIDEO)

Finska premijerka Sanna Marin izjavila je da je uznemirena zbog toga što su videosnimke njenog plesa i pjevanja na privatnim zabavama objavljene na internetu jer su namijenjene samo prijateljima.

Marin je to rekla nakon što se dvominutni video njenog pjevanja i plesa s poznatim domaćim influencerima i umjetnicima proširio društvenim mrežama i finskim medijima.

Isječci su izvorno objavljeni na privatnom Instagram računu. Marin, koja je u novembru 2019. postala najmlađa predsjednica vlade na svijetu, rekla je da je znala da je snimaju, ali nije mislila da će videozapisi postati javno dostupni.

Zamjera što su snimke objavljene javno

“Ta su videa privatna i snimana u privatnom prostoru. Zamjeram što su dospjeli u javnost”, rekla je Marin novinarima. Dodala je da ne zna ko ih je proslijedio.

Mnogi Finci izrazili su podršku mladoj premijerki zbog načina na koji spaja privatni život s visokom karijerom. No list Helsingin Sanomat piše da je epizoda izazvala pitanja o njenom prosuđivanju.

“Ne bi smjela biti ovako lakovjerna”

“Marin je možda postupila u dobroj vjeri, ali ovako lakovjerna ne bi smjela biti”, napisao je list u uvodniku.

“Premijer može, u osjetljivoj situaciji, staviti oružje informacijskog rata u ruke onih koji bi željeli naštetiti Finskoj”, piše list.

Marin: Samo smo se zabavljali

Marin je rekla da je video kompilacija isječaka iz dvije različite prilike od prije nekoliko sedmica. Rekla je da su ljudi na zabavama konzumirali alkohol, ali da se nitko nije drogirao, koliko ona zna.

“Samo smo se zabavljali, takođe na buran način. Plesala sam i pjevala”, rekla je Marin, negirajući tvrdnje da su videa bili reklamni trik manje od godinu dana do sljedećih opštih izbora. Marin je u januaru za Reuters rekla da su ona i njene kolegice mlade ministrice bile mete čestog govora mržnje zbog svog pola i izgleda dok su bile na dužnosti.

Agencije

CATEGORIES
Share This