Bik Miško pobjednik: Održana 251. Grmečka korida

Bik Miško pobjednik: Održana 251. Grmečka korida

Bik Miško vlasnika Jove Vođevića Dumana iz sela Bjelajci kod Mrkonjić Grada, pobjednik je 251. Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke.

Vođević je rekao novinarima da je očekivao pobjedu, iako je borba bila napeta.

– Osvajao sam titulu na Grmečkoj koridi i prije deset godina, a pored Miška imam i bika šampiona BiH i Republike Srpske – rekao je Vođević.

On je dodao da voli borbu bikova, koju je nazvao skupim sportom.

– Bik jede deset vrsta žitarica i dobija prvu klasu sijena, a osim toga imam dva trenera i čovjeka koji ih hrani – rekao je Vođević.

Predsjednik Organizacionog odbora 251. Grmečke koride Dalibor Ljuboja rekao je novinarima da je za učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji bilo prijavljeno 18 bikova u tri kategorije, a da je nagradni fond iznosio 17.000 KM.

– Ova manifestacija čuva tradiciju srpskog naroda i predstavlja izvornu kulturno-istorijsku tekovinu područja Krajine i Podgrmeča, a kao i ranijih godina i ova jubilarna Grmečka korida protekla je u najboljem redu – rekao je Ljuboja.

Poslije Drugog svjetskog rata Grmečka korida se održavala na lokalitetu Međeđe brdo, na teritoriji opštine Sanski Most.

To je bila najveća manifestacija takvog tipa u bivšoj Jugoslaviji i okupljala je oko 100.000 posjetilaca svake godine.

Opština Oštra Luka, kao lokalna zajednica, od 1997. godine organizuje Grmečku koridu na Popovića brdu i to u okviru obilježavanja “Ilindanskih dana”.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This