Zlatni Ivan Slijepčević

Zlatni Ivan Slijepčević

Sedmi Međunarodni „Valter Kup“, vazdušnim oružjem za mlađe kategorije počeo je u petak u Smederevu. Učestvovali su uz domaćina Srbiju, Rusija –Sahalini, Mađarska, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i Slovenija. Prvog dana na programu su bila takmičenja mješovitih parova.

Par u disciplini vazdušni pištolj, iz Republike Srpske, BiH, naš takmičar Ivan Slijepčević, nastupao je u paru sa Sofijom Rakić članicom TRB kluba iz Bijeljine (Tehnički Remont Bratunac). Osvojili su zlato (prvo mjesto) u Miks nadmetanju parova pištoljem, a drugo mjesto je pripalo paru Beogradskog kluba „Akademac“. Par iz RS je pogodo novi rekord RS i BiH u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Vazdušnom puškom je pobijedio Srpski par Anja Knežević/ Ušće/ Aleksa Rakonjac iz Pančeva. Takmičar iz Republike Srpske Matej Rašić je u paru sa Ruskinjom Olga Averkina sa Sahalina (krajnji istok Rusije) zauzeo drugo mjesto.

U subotu i nedelju su na programu bila pojedinačna takmičenja i još jedno zlato za našeg takmičara. U muškoj konkurenciji je pobijedio Ivan Slijepčević rezultatom 563 kruga.

 

Radio Gacko

CATEGORIES
Share This