Zeljković: Iznenađen sam , ali to su gluposti

Zeljković: Iznenađen sam , ali to su gluposti

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković odgovorio je na optužbe golmana Asmira Begovića.

Zeljković je ponovio da je iznenađen navodima i da bi golman trebao da ima dokaze za svoje tvrdnje.

-Iznenađen sam, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Mislim da je upotrijebio grube riječi za koje treba imati određene dokaze, ali dobro, ako je to njegovo mišljenje, ima pravo na to. To su obične gluposti, lično nemam nikakve informacije oko toga, naravno da osuđujem ako to postoji, ali komentarisati nešto spinovima rekla kazala je jako neozbiljno.Dakle sad se napravila atmosfera da ništa ne valja, ali do marta je kao sve valjalo u prošlosti. Mislim da do marta puno stvari nije valjalo, mi smo počeli puno stvari da radimo u pozitivnom smjeru i imamo ciljeve i projekte koje želimo ostvariti u narednih osam godina. To je prije svega izgradnja 12 terena za PLBiH, uvođenje VAR-a, selektiranje igrača sa ciljem plasmana na EURO, naravno i na ovo Svjetsko imamo šanse, držimo sve u svojim rukama, tako da nije baš situacija onakva kakva se predstavlja, ali očigledno ima neko za to svoje razloge.

Zeljković se osvrnuo i na komentare da nakon njegovog dolaska na čelo FS BiH, Borac dobija svesrdnu sudijsku pomoć i da je zahvaljujući osvojio titulu.

-Te optužbe da su hinjske, sad će se možda opet pogrešno uzeti ove riječi koje ću reći, ali očigledno je problem čim Sarajevo nije šampion, neki je problem u ligi. Dakle, ja ne znam na osnovu čega.. da li su postojale neke sudijske greške? Možda jesu, ali i u većim ligama i višim nivoima te greške se dešavaju. Dakle, bitno je da se one sankcionišu, da se pokuša da se ne ponavljaju i da se ide u tom smjeru. Mi smo na tom stanovištu, tako se ponašamo i tako radimo. To izlazi iz iste te kuhinje i jednostavno nemam poseban komentar, jednostavno sam spreman na te stvari- dodao je Zeljković gostujući na Federalnoj televiziji.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This