Srbija poslala Portugal na Italiju

Srbija poslala Portugal na Italiju

Fudbaleri Srbije uspjeli su senzacionalnom pobjedom u Lisabonu da obezbijede vizu za Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako pošalju Portugal u baraž.

Adanas je u Cirihu održan žrijeb za baraž i Portugalci nisu mogli da dobiju goru vijest na putu im stoji Italija! Tako na Mundijalu nećemo gledati jednog od dva posljednja prvaka Evrope!

U novom formatu baraža, 12 timova podijeljeno je u tri “staze” u kojima će po četiri selekcije igrati polufinalne i finalne duele. Samo pobjednik svake od ove tri “staze” obezbijediće učešće na Svjetskom prvenstvu.

Pored Italije i Portugala, u prvom šeširu su bili reprezentacije Škotske, Rusije, Švedska i Vels, a u drugom: Turska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka Republika.

Parovi polufinala plej-ofa su sledeći:

Prva staza

Škotska – Ukrajina

Vels – Austrija

(samo pobjednik ide na Mundijal)

Druga staza

Rusija – Poljska

Švedska – Češka

Treća staza

Italija – Severna Makedonija

Portugal – Turska

Pravila su takva da će se prvo igrati polufinala i to na terenima selekcija koje su bile u prvom šeširu na žrijebu, da bi potom ukrštanjem bila odigrana i finala.

Samo pobjednici tih susreta moći će da dođu do ulaznice za Katar, odnosno jedne od tri preostale evropske karte.

Utakmice će se igrati od 24. do 29. marta naredne godine, dakle samo tri dana pred žreb za Svetsko prvenstvo koje će se održati 1. aprila, a na kojem će se naći i ime Srbije.

CATEGORIES
Share This