Srbija čeka protivnike u Ligi nacija

Srbija čeka protivnike u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na dramatičan način na Svjetsko prvenstvo, ali će imati i veoma zanimljiv uvod u taj spektakl u Kataru.

 

Naime, od juna do septembra 2022, dakle pred sam šampionat planete, “orlovi” će odigrati cijelu prvu fazu Lige nacija.

U njoj je reprezentacija Srbije i dalje član “B” divizije, a u četvrtak će na žrijebu saznati ko će joj biti rivali.

Srbija će iz trećeg šešira čekati suparnike i jedino što je izvjesno to je da u grupi neće biti sa Izraelom, Rumunijom i Republikom Irskom koji su sa srpskim fudbalerima “u istom sosu”, odnosno šeširu.

Iz prvog, sa najbolje rangiranim selekcijama, izabranici selektora Dragana Stojkovića dobiće za suparnika jednu od sljedećih ekipa: Ukrajina, Švedska, BiH, Island. To su reprezentacije koje su ispale iz “A” divizije i automatski su na žrijebu svrstane iznad ostalih učesnika “B” divizije.

Iz drugog šešira, “orlovi” će za rivala dobiti ili Fince, ili Norvežane, ili Ruse ili Škote, koji su upravo u finalu Lige nacija prije dve godine sprečili Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo.

I, konačno, iz četvrog šešira, Srbija će za rivala dobiti ili Slovence, ili Crnogorce, ili Albance, ili Jermene.

Svi mečevi ligaškog dijela nadmetanja će se održati od juna do septembra 2022. a nokaut faza predviđena je za jun 2023. U međuvremenu će na programu biti i Mundijal u Kataru, i to od od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Žrijeb za novo izdanje Lige nacija biće održan u četvrtak, pomenutog 16. decembra, i to u Nionu, u sjedištu UEFA, sa početkom od 18 časova.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This