Rogatički košarkaši na tronu – briljirao Bojan Puhalac

Rogatički košarkaši na tronu – briljirao Bojan Puhalac

Ono što ni najodaniji ljubitelji košarke i Košarkaškog kluba „Rogatica“ prije godinu i nešto dana nisu mogli ni zamisliti, a kamo li o tome glasno govoriti, desilo se. Poslije dvije sezone tavorenja u Drugoj ligi Republike Srpske, u kojoj je čak ostvaren i jedan ne vjerovatan „uspjeh“ – da tokom cijele takmičarske sezone nije ostvarena ni jedna prvenstvena pobjeda, ove polusezone su ostvarili impresivan učinak.

Od 11 prvenstvnih utakmica u svoju korist riješili su devet i polusezonu okončali na prvom mjestu ostavivši iza sebe, na prvi pogled „veće“ i jače, ekipe i materijalno i kadrovski.

Rezultat je to timskog rada od uprave i upravnog odbora do stručnog štaba na čelu sa bivšim našim igračem Draganom Kojićem, kapitena seniora Nemanje Okiljevića do posljednjeg igrača u timu koji su ove sezone igrali ili „grijali“ klupu čekajući svojih pet minuta da pokažu šta znaju, kazuje predsjednik kluba Ljubiša Racković, koji ove jeseni nije propustio a da nije bodrio ekipu ne samo kad je igrala na domaćem parketu u sportskoj dvorani u kompleksu „Roteks-Alpo“, nego je išao i na svako gostovanje.

Tako je bilo i prošle nedjelje, na posljednjoj utakmici polusezone, u kojoj su Rogatičani vratili na parket nekoliko svojih starijih igrača, nekoliko „ukrali“ iz omladinskog pogona i uz minimalno učešće „stranaca“, igrali odlučujuću utakmicu za plasman na prvo mjesto. Igralo se u Novom Gradu sa ekipom „Sloboda 73“ i zasluženo pobjedili sa rezultatom 73:80 (po četvrtinama 14:24, 22:16, 13:26, 24:14).

Ova pobjeda koliko je bila važna za osvajanje prvog mjesta na tabeli, toliko je značila i iz inata, zato što je ekipa, u režiji sudija na prošloj utakmici sa Sutjeskom iz Foče (73:66), ostala bez dva ključna igrača – kapitena Nemanje Okiljevića i njegovog brata Stefana, koji su neopravdano suspendovani, a zbog povreda nisu mogli igrati Ivković i Radović, kazuje još trener seniora Dragan Kojić.

Slobodu smo priča Kojić razbili dobrom igrom u odbrani i posebno u napadu gdje je briljirao Bojan Puhalac. Postigao je velikih 30 koševa, od čega je 7 trojki, priča Kojić uz napomenu da su Bojana Puhalca pratili Nikola Pilindavić sa 17 i Miroslav Milidrag s 12 koševa uz 19 skokova. Veliki doprinos pobjedi nad Novograđanima dao je i Luka Radmilović sa 15 skokova i 14 asistencija. Dobru partiju, posebno u odbrani, dali su Božidar Balčaković i Nikola Buljugija, rekao je strateg Rogatičana Dragan Kojić ponosan što su se igrači uz njegovu asistenciju postali makar i jesenji prvaci Prve lige ostavivši iza sebe neuporedivo po mnogim parametrima jače ekipe.

U Novom Gradu ekipa Rogatice“ igrala je u sastavu: Bojan Puhalac 30, Luka Radmilović 11, Miroslav Milidrag 12, Nikola Pilindavić 17, Nikola Buljugija 5, Božidar Balčaković 5, a još na klupi su bili Ivan Nikolić, Marko Pušonja i Mile Racković.

058

CATEGORIES
Share This