Novak Đoković se pobjedom protiv Tejlora Frica plasirao u polufinale Mastersa u Parizu

Novak Đoković se pobjedom protiv Tejlora Frica plasirao u polufinale Mastersa u Parizu

Novak Đoković se pobjedom protiv Tejlora Frica plasirao u polufinale Mastersa u Parizu. Po setovima je bilo 6:4, 6:3.

Bio je ovo čudan meč nakon kojeg je Novak zadovoljan ali i veoma svjestan da mora podići nivo igre.

– Osjećao sam se dobro, ako uzmemo u obzir da mi je ovo bio tek drugi meč poslije skoro dva mjeseca pauze. Postoje stvari zbog kojih mogu da budem zadovoljan. U polufinalu sam, moram da budem srećan. Ali svjestan sam da moram da napredujem u pojedinim aspektima – rekao je Novak nakon današenjg meča, a prenosi Sportklub.

– Bio sam ranije u ovim situacijama, tako da i to pomaže da od dana do dana ispravljam određene stvari. Ništa nije garantovano, ali vjerujem u sebe, svoju igru i osjećam se sve bolje – dodao je NOvak.

Rival u borbi za finale biće mu Hubert Hurkač, koji je plasmanom u polufinale obezbijedio mjesto na Završnom mastersu.

– Nismo igrali više od dvije godine. Igrali smo samo dva puta. Biće ovo prvi duel na tvrdoj podlozi u dvorani. On ima prodoran servis, dosta se dobro kreće, dobro se brani. Ne ustručava se, izlazi na volej. Očekujem da će da napada, da bude agresivan. Obezbijedio je Završni masters, rasterećen će biti. Ja ću pokušati da budem čvrst. Danas sam dobro riternirao, servirao dobro, zadovoljan sam svojom igrom. Nadam se da ću nastaviti u tom tempu – zaključio je Novak.

Đoković u Parizu može da obezbijedi prvo mjesto na kraju godine, rekordni sedmi put.

– To je i glavni razlog zbog kojeg sam došao ovdje, da obezbijedim prvo mjesto na kraju godine. Nadam se da ću uspjeti u tome ove sedmice. Ako ne, onda ću imati šansu u Torinu – zaključio je Novak.

SI

CATEGORIES
Share This