Koliki su budžeti Zvezde i Partizana za narednu sezonu? Jedan je pet puta veći od drugog…

Koliki su budžeti Zvezde i Partizana za narednu sezonu? Jedan je pet puta veći od drugog…

Košarkaška sezona još uvek nije blizu početka, ali već se uveliko, posebno zbog dešavanja od ovog vikenda, kada je objavljeno da će Kori Volden napustiti Partizan i pojačati Crvenu zvezdu, spekuliše o tome kolike budžete će dva beogradska “večita” rivala imati pred narednu sezonu.

Kao što smo vam već objavili, prema našim saznanjima, budžet crno-belih za narednu sezonu trebalo bi da bude 3.000.000 evra.

To smanjenje, u odnosu na ono koliki je budžet zapravo trebalo da bude, “stupilo je na snagu” zbog pandemije koronavirusa, a posebno zbog toga što naredne sezone crno-beli neće igrati Evroligu, za šta je takođe Covid-19 glavni krivac.

Ostoja Mijailović i Nebojša Čović
Ostoja Mijailović i Nebojša Čovićfoto: Zorana Jevtić/Beta/Branislav Božić

Pokušali smo da dođemo i do informacija koliki je Zvezdin budžet, a u toj nameri došli smo do dva podatka. Prema jednim izvorima, on bi trebalo da iznosi preko 14.000.000 evra, odnosno oko 4,5 do 5 puta veći nego Partizanov.

Međutim, neka druga saznanja do kojih smo došli, kažu nam da bi crveno-beli trebalo da izdvoje oko 9.000.000 evra, odnosno, tri puta više od Partizana.

Iako ovo i dalje nisu zvanične informacije, verujemo da odstupanje od njih do početka sezone ne bi trebalo da bude veliko.

Espreso.rs

CATEGORIES
Share This

COMMENTS