Ilić: U Asterasu sam stekao vrijedno iskustvo

Ilić: U Asterasu sam stekao vrijedno iskustvo

Poslije osvajanja prvog mjesta u jesenjem delu Prve lige Republike Srpske trener Krupe Vladimir Ilić nije se prepustio slavlju i uživanju.

Naprotiv, nastavio je sa radom na sopstvenom usavršavanju i to boravkom u grčkom klubu Asterasu iz Tripolija.

Kaže da mu je boravak na Peloponezu poslužio da stekne novo iskustvo i uvid u funkcionisanje evropski organizovanog kluba.

– Prije svega zahvaljujući Milanu Rastavcu, Goranu Šauli i Milošu Bašiću dobio sam priliku da budem u klubu u kom je organizacija vrhunska, evropska. Nivo su iznad naših uslova, imaju sve što je potrebno da treneri i igrači rade svoj posao na miru i ne sreću se sa problemima kakve imaju ovdašnji klubovi. Pogledao sam i dvije utakmice, protiv AEK i Panetolikosa, naravno i tu je kvalitet daleko iznad ovdašnjeg. Ovo iskustvo je itekako vrijedno i sigurno će mi dobro doći za nastavak trenerskog školovanja – istakao je 23-godišnji stručnjak koji ima A licencu, a cilj mu je da do 26. godine stekne profesionalnu.

Kada je u pitanju nastavak sezone pripreme će da počnu 17. januara, plan je da tim odigra osam kontrolnih utakmica, od čega četiri u Međugorju, gdje će otputovati početkom februara.

– Prvi smo i imamo obavezu da nastavimo tamo gdje smo stali u jesenjem dijelu šampionata. Znamo da će ostali timovi iz vrha uraditi sve da nas prestignu, ali mi nemamo nikakva opterećenja i pritisak oko plasmana u Premijer ligu, tako da samo možemo da budemo na dobitku – dodao je mladi trener.

SI

CATEGORIES
Share This