Crveno-bijeli plaćaju paprenu cijenu, a prijete im i ozbiljnije sankcije!

Crveno-bijeli plaćaju paprenu cijenu, a prijete im i ozbiljnije sankcije!

Košarkaški klub Crvena zvezda još jednom je kažnjen zbog neodgovornog ponašanja svojih pristalica sa tribina.

Naime, Evroliga je izrekla kaznu od čak 48 hiljada evra zbog nekoliko teških prekršaja koje su napravili navijači crveno-bijeli, a u to spadaju pljuvanje i ubacivanje tvrdih predmeta na teren.

Sve dobija na težini pogotovo kada se u obzir uzme da je u pitanju ponovljeni prekršaj, što dodatno otežava finansijsko poslovanje Crvene zvezde.

– Na utakmici 15.kola sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11.000 evra. KK Crvena zvezda kažnjen je novčanom kaznom od 7.000 evra zbog vrijeđanja protivničkog tima sa tribina, i dodatnih 4.000 eura zbog bacanja papira i semenki u teren.

Na utakmici 16. kola sa Bajernom klub je kažnjen zbirnom kaznom od čak 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige (članovi 29.1 i 29.2) koji su u slučaju našeg kluba ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 evra) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 evra – stoji u zvaničnom saopštenju košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Takođe, u saopštenju je navedeno da crveno-bijelima, ukoliko se prekršaji ponove, prijeti igranje pred praznim tribinama, pa čak i oduzimanje bodova u okviru Evrolige!

Čelnici kluba još jednom su poslali apel svojim navijačima da navijaju fer i sportski, a da je prilika za to već 30. decembra, kada u goste Crvenoj zvezdi dolazi ruski Zenit, prenosi Blicsport.

SI

CATEGORIES
Share This