Zaharova: Čista pljačka ruske imovine

Zaharova: Čista pljačka ruske imovine

Ukrajinske vlasti provode potpunu pljačku odobravanjem uredbe kojom se reguliše prodaja ruske imovine zaplijenjene u toj zemlji, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Pod plaštom poboljšanja stanja u zemlji, koje su, inače, sami izazvali, kijevski režim se bavi eklatantnom pljačkom, nadmašujući čak i svoje zapadne mentore, koji uzalud pokušavaju da smisle neku pravnu formulu za prisvajanje ruske imovine”, rekla je Zaharova.

Ona je podsjetila da je nacistička Njemačka aktivno pljačkala, oduzimajući tuđu imovinu i bogatstvo u evropskim zemljama i u Sovjetskom Savezu, da se sada na sličan način ponaša i režim u Kijevu čiji su postupci “flagrantno nezakoniti”.

Prema njenim riječima, Ukrajina je prepuna korupcije i zapadna pomoć koja joj se isporučuje pronevjerena.

“Čak ni mali dio ukradenih sredstava neće biti potrošen za potrebe prosječnih Ukrajinaca, koji se žrtvuju za geopolitičke ambicije Zapada i pohlepne težnje kijevskih lidera”, naglasila je Zaharova.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je 10. februara da će ukrajinske vlasti održati aukcije za prodaju konfiskovane ruske imovine.

(Glas Srpske)

CATEGORIES
Share This