Vlada Rusije da razmisli o trajnom gašenju rizičnih rudnika uglja

Vlada Rusije da razmisli o trajnom gašenju rizičnih rudnika uglja

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je Vladi Rusije da razmisli o trajnom gašenju rudnika uglja u kojima postoji visok rizik od nesreća, navodi se na spisku instrukcija predsjednika Rusije koji je objavljen na internet stranici Kremlja.

Preduzeti mjere kada je neophodno (nakon rezultata diskusija sa sindikatima i drugim relevantnim organizacijama). Njima će biti predviđeno dosljedno zatvaranje rudnika u kojima je veliki rizik od nesreća (uzimajući u obzir analizu posljedica deaktivacije ekonomije i društvene sfere) – navedeno je u dokumentu.

Prema tekstu dokumenta, ruskoj Vladi rečeno je da razmotri situaciju do 1. maja kako bi se unaprijedili bezbjednost rudara i uslovi rada u rudnicima uglja, prenio je TASS.

Spisak je objavljen nakon sastanka u vezi sa situacijom sa rudnicima u oblasti Kuzbas u Rusiji. Sastanak je održan u decembru, nakon nesreće u rudniku uglja u Kemerovskoj oblasti u novembru, kada je poginula 51 osoba, uključujući petoro spasilaca. Otvorena su dva krivična slučaja zbog kršenja bezbjednosnih uslova i nemara koji je doveo do smrti rudara.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This