Vikao “Alahu akbar”. Napadač u Nici odrubio glavu dvjema žrtvama

Vikao “Alahu akbar”. Napadač u Nici odrubio glavu dvjema žrtvama

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u napadu nožem u crkvi u oblasti Notr Dam u Nici u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Napadač je dvjema žrtvama – muškarci i ženi odrubio glavu, navodi “Dejli mejl, pozivajući se na lokalne medije, poput jezivog ubistva nastavnika u Parizu.

Osim njih je ubijena još jedna žena. Kako piše “L’ Figaro” jedna žena je ubijena u crkvi, a druga u kafiću u koji je pobjegla iz crkve.

Pojavljuju se brojne oprečne informacije, pojedini mediji navode da je žena u crkvi obezglavljena ili zaklana, a da su muškarac i druga žena izbodeni.

Teroristički napad u Nici
FOTO: SEBASTIEN NOGIER / EPA;
Teroristički napad u Nici

Ubijeni muškarac je bio čuvar u crkvi.

Na lice mesta se uputio francuski predsednik Emanuel Makron.

Za sada nisu poznati motivi napada u Nici. Policija je pokrenula istragu o ovom događaju, koju sprovodi antiteroristička jedinica policije.

Napadač vikao: Alahu akbar

Prema riječima gradonačelnika Kristijana Estrosija, napadač je vikao iznova i iznova “Alahu akbar”, dok ga je policija privodila.

 

Teroristički napad u Nici
FOTO: SEBASTIEN NOGIER / EPA;
Teroristički napad u Nici

Napad je započeo oko 9 sati ujutro, prema lokalnim izveštajima, prije nego što je policija preplavila područje, gdje je pucala i uhapsila napadača.

Napadač je ranjen pa je odveden u bolnicu, piše “L’Parizijen”.

U toku su istrage kako bi se uklonila mogućnost drugog napadača.

Od javnosti je zatraženo da izbjegava to područje dok naoružana policija sprovodi veliku bezbjednosnu operaciju, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen.

Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi potvrdio je da je navodni počinilac priveden i zahvalio policiji na brzom odgovoru.

– Na licu mesta sam sa policijom… Potvrđujem da sve sugeriše na teroristički napad kod bazilike – rekao je on.

Čuju se detonacije

U međuvremenu, policija vrši kontrolisanu eksploziju na tom području, pa se čuju i detonacije i zatražila je od javnosti da se kloni te oblasti dok rade timovi za uklanjanje bombi.

Podsjetimo, 16. oktobra je jedan islamista ubio nastavnika u predgrađu Pariza zbog toga što je učenicima pokazao karikaturu proroka Muhameda.

(Blic)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS