Većina Amerikanaca ne želi Bajdena, ali neće ni Trampa

Većina Amerikanaca ne želi Bajdena, ali neće ni Trampa

Prema anketama sprovedenim širom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), 70 procenata Amerikanaca ne želi da se aktuelni predsjednik Džozef Bajden drugi put kandiduje na predsjedničkim izborima 2024. godine.

 

Najmanje 57 odsto birača Demokratske stranke izjavilo je da demokratski lider Bajden ne bi trebalo da bude kandidat za drugi mandat, a taj je procenat bio 86 odsto među republikancima i 66 odsto među biračima koji sebe opisuju kao nezavisne.

Procenat onih koji misle da Bajden dobro obavlja svoju dužnost predsjednika smanjila se sa 46 u oktobru na 41 odsto u novembru, a procenat onih koji su rekli da ne odobravaju Bajdenovu politiku porastao je s 50 na 54 procenata.

Samo 14 odsto ispitanika reklo je da je ekonomija vrlo dobra, dok je stopa onih koji su izrazili odobravanje Bajdenovoj ekonomskoj politici ostala na 38 odsto.

Istraživanje, koje je pokazalo da velika većina ispitanika ne želi da se Bajden kandiduje, navodeći njegovu starost i zdravstveno stanje kao razlog, otkrilo je da 61 odsto ispitanika ne želi bivšeg predsjednika Donalda Trampa, koji je prošlog mjeseca najavio kandidaturu za izbore 2024. godine.

U anketi je 37 odsto republikanaca, 61 odsto nezavisnih i 88 odsto demokrata reklo da ne želi da se Tramp kandiduje za drugi mandat.

Istraživanje su sproveli televizija CNCBC i kompanija All-America Economic Research.

N1

CATEGORIES
Share This