Ukrajinska vojska krenula na Zelenskog? “Obezglaviće svakog ko hoće da rasparča Ukrajinu”

Ukrajinska vojska krenula na Zelenskog? “Obezglaviće svakog ko hoće da rasparča Ukrajinu”

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da počinje ozbiljan sukob između ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i ukrajinske vojske.

Lukašenko je obavijestio javnost o najnovijim saznanjima do kojih je došao.

“U Ukrajini, prema mojim informacijama, počinje ozbiljna konfrontacija i sukob između Zelenih i ukrajinske vojske. Vojska, kao ni jedna druga, razumije šta je sukob sa Rusijom. Vojnici tamo ginu. Oni vide šta mogu, a šta je u sukobu sa Rusijom? koliko su sposobni i koliko mogu da se bore. A on neće moći da nastavi borbu. Vidite, Rusija je promijenila taktiku”, rekao je Lukašenko novinarima u petak. Njegove riječi objavila je agencija Belta, a prenosi ruska agencija TASS.

Lukašenko smatra da uzroke sukoba Zelenskog i predstavnika, kako je rekao, nacionalistički orijentisanih armija treba tražiti u sporazumima Kijeva i Varšave.

“Oni vide da je (Zelenski) dao status Poljaka. I čemu to vodi? Odsijecanje zapadne Ukrajine. Zato počinje sukob predsjednika i vojske. I siguran sam da je ukrajinska vojska spremna da odrubi glavu. bilo koga”, rekao je Lukašenko.

On je rekao da nacionalisti žele nezavisnu Ukrajinu.

“Oni ne žele ne samo Ruse i Beloruse već i Poljake. I obezglaviće svakoga ko bude želeo da rasparča Ukrajinu danas”, rekao je bjeloruski predsjednik i Putinov saveznik Lukašenko.

B92

CATEGORIES
Share This