Ubijen zloglasni lovac na trofeje, zaštitnici životinja slave

Ubijen zloglasni lovac na trofeje, zaštitnici životinja slave

Kako navode inostrani mediji, on je upucan u glavu iz vatrenog oružja, a njegovo tijelo nađeno je pored automobila.

Riaan Naude je bio profesionalni lovac, kog su međunarodne organizacije za prava životinja osuđivale zbog velikog broja životinja kojima je oduzeo život.

Naude je, takođe, bio uključen u uzgoj i prodaju žirafa brojnim kupcima koji bi kasnije mogli da ih ulove i da im žirafe služe kao lični “trofeji”.

Vijest o smrti Naudea, potvrdli su ekolozi iz uduženja “Expose Trophy Killing”, objavivši na Twitteru da je on ubijen dok je bio u lovu.

Kako navodi “Heritage Protecton Group”, neorofitna organizacija za borbu protiv kriminala, Naude je ubijen na otprilike pet kilometara od Mokopana. Zaustavio je vozilo koje se pregrijalo, da bi se pored njega zaustavio drugi automobil, iz kog je izašao muškarac i ustrijelio lovca na trofeje iz neposredne blizine.

Dvojica osumnjičenih su zašla iza automobila i ukrala pištolj Nodu, navodi HPG.

– Osumnjičeni su zatim sjeli u svoje vozilo i odvezli se u pravcu Markena – navodi se.

Portparol policije Mamfasma Seabi rekao je da su policajci, kada su stigli na lice mjesta, pronašli beživotno tijelo pored automobila. U vozilu žrtve su nađene dvije lovačke puške, odjeća, voda, viski i pidžama. Motiv ubistva za sada nije poznat.

Zašto je pogubljen?

Iako vlasti i dalje rade na slučaju, hipoteza kojom se vode je da je Naude ubijen zbog “visokog nivoa mržnje koju su mještani gajili prema lovcu zbog velikog broja životinja koje je lovac ubio.”

Agencije

CATEGORIES
Share This