U Parizu zabranjeni skupovi oko avenije Jelijsejskih polja na Dan pobjede

U Parizu zabranjeni skupovi oko avenije Jelijsejskih polja na Dan pobjede

Pariska policijska prefektura zabraniće u ponedjeljak na Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu skupove oko avenije Jelisejskih polja, kojom će proći predsjednik Francuske Emanuel Makron, prenio je pariski dnevnik Mond.

Biće zabranjeni svi skupovi prijavljeni i neprijavljeni zbog terorističke prijetnje, navodi se u dva usvojena ukaza u petak uveče.

„Nijedan zvuk šerpe ne bi trebalo da odjekne u ponedjeljak tokom obilježavanja 8. maja 1945. Da bi spriječila bilo kakav neprijateljski čin prema predsjedniku u Parizu, prefektura policije zabranila je demonstracije u velikom perimetru oko Jelisejskih polja“, naveo je Mond, prenose Vijesti.

Usvojeni ukazi su motivisani i činjenicom da bi komemoracija, koja okuplja članove vlade i političke ličnosti zajedno sa Makronom „mogla da predstavlja metu za neke akte terorističke prirode“.

Makron će u ponedjeljak proći vozilom kroz aveniju Jelisejskih polja uz pripadnike garde, do istorijskog spomenika Trijumfalne kapije gdje će oživjeti plamen na Grobu neznanom junaku.

Od usvajanja zakona o nepopularnoj penzijskoj reformi, u Francuskoj su demonstracije na poziv sindikata a od skora demonstranti lupaju u šerpe i lonce protiv Makrona i članova vlade.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This