U Marijupolju sravnjeni cijeli gradski blokovi (FOTO)

U Marijupolju sravnjeni cijeli gradski blokovi (FOTO)

U centru Marijupolja izbrisani su cijeli gradski blokovi, a nivo razaranja ovdje do sada nije viđen ni u jednom ukrajinskom opkoljenom gradu. To potvrđuju i nove satelitske snimke kompanije Maksar Tehnolodžis.

Sobzirom na to da komunikacija u Marijupolju i izvan njega ne postoji, ove fotografije su jedino vizuelno ažuriranje u posljednjih nekoliko dana, a da nije riječ o ruskim izvještajima.

FOTO: MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT/EPA
FOTO: MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT/EPA

Na satelitskim snimcima vidi se da je bilo desetine eksplozija u Marijupolju i okolini.

Snimljeno je područje istočno od bombardovanog dramskog pozorišta gdje ukrajinske vlasti vjeruju da je poginulo oko 300 ljudi. Na jednoj snimci vidi se da krovovi nedostaju ili su značajno oštećeni na gotovo svakoj zgradi.

FOTO: MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT/EPA
FOTO: MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT/EPA

U istočnom Marijupolju, još jedno stambeno područje pretrpjelo je slično uništenje. Svaka kuća koja okružuje dva zasebna apartmanska naselja je uništena.

Zatim uništeno je i prostrano stambeno naselje u jugoistočnom Marijupolju, u blizini tvornice željeza i čelika Azovstal. CNN je ranije potvrdio da su ruski vojnici i čečenski borci bili aktivni u blizini tog stambenog naselja.

Satelitske snimke takođe prikazuju preživjele pokolja. Ispred supermarketa Metro u zapadnom Marijupolju, stotine ljudi okupljene u redovima čekaju da uđu u zgradu. Krov marketa ima rupe od vojnih udara.

Gradonačelnik Marijupolja procijenio je da je od ponedjeljka u gradu ostalo čak 160.000 ljudi.

Samo sjeveroistočno od grada, vide se ruski vojni položaji, uključujući vozila parkirana neposredno pored kuća. Tegljeni topnički položaji vide se samo sjeveroistočno od tih vozila.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This