Tužilac u slučaju Ane Volš: Brajan u četvrtak pred sudom, evo kako će odgovarati na pitanja

Tužilac u slučaju Ane Volš: Brajan u četvrtak pred sudom, evo kako će odgovarati na pitanja

U četvrtak, 9. februara na sudu u Kvinsiju u Masačusetsu ponovo će se pojaviti Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara. On se na prvom saslušanju 18. januara izjasnio da nije kriv, dok tijelo i dalje nije nađeno.

– Očekuje se da se Brajan Volš uključi putem zuma, saslušanje je zakazano za 9. januar u 9 sati. Malo je vjerovatno da će saslušanje biti otvoreno za javnost – kaže za Telegraf.rs Dejvid Traub, iz službe za odnose sa javnošću kancelarije okružnog tužioca.

Iz kancelarije okružnog tužioca nisu željeli da komentarišu ništa više u vezi sa slučajem Ane Volš, jer je istraga i dalje u toku.

Ana Volš, majka tri dječaka koja je sa porodicom živjela u porodičnoj kući u Kohasetu, nestala je 1. januara ove godine, ali je njen nestanak prijavljen tek poslije tri dana. Kako se u međuvremenu saznalo, Anin nestanak je prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, nakon što se nije pojavila na poslu 4. januara.

Za to vrijeme, njen suprug Brajan Volš, koji je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogicu zbog ranijeg krivičnog djela, snimljen je kako kupuje sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara. U radnji Home Depot pazario je testeru, sjekiru, zaštitno odijelo, cerade, krpe i druge predmete za čišćenje.

Istražitelji su na deponiji pronašli biološke dokaze, među kojima su i tašna, ogrlica i čizme koje je Ana nosila kada je posljednji put viđena, kao i vakcinacioni karton sa njenim imenom.

Među dokazima su i Anin DNK, kao i Brajanov pronađen na deponiji u blizini kuće njegove majke, kao i deset torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju.

Tužilac je na saslušanju 18. januara iznio spisak stvari koje je Brajan Volš pretraživao na Guglu i to na ajpedu svog sina. On je, prema riječima tužioca, pretraživao kako se riješiti tijela, koliko tijelu treba da se raspadne, kako očistiti krv i mnoge druge uznemirujuće stvari.

Tužioci su rekli da je u podrumu kuće porodice Volš pronađen i krvav nož, kao i drugi nož.

Anina majka Milanka Ljubičić više puta je rekla u razgovoru za Telegraf da ne vjeruje da je njena ćerka mrtva.

Ona je bila u našem Ministarstvu spoljnih poslova, koje se uključilo u ovaj slučaj, i sa kojom je obavljen razgovor. Tada je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim.

Ministarstvo je tada saopštilo da se MSP, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u SAD povodom ovog slučaja nisu obraćali američki organi, s obzirom na to da je Ana Volš američka državljanka, kao i da nije bilo zahtjeva članova Anine porodice za postupanje Ministarstva prema američkim organima.

Volš je optužen da je na smrt pretukao suprugu Anu u podrumu njihove kuće u Kohasetu u Masačusetsu 1. januara u ranim jutarnjim satima, da je njeno tijelo zatim raskomadao i oslobodio ga se.

Srpska Cafe

CATEGORIES
Share This