Sukob saveznika na pomolu? Ukrajina odgovorila Bajdenu: “Niste htjeli”

Sukob saveznika na pomolu? Ukrajina odgovorila Bajdenu: “Niste htjeli”

Poslije Bajdenove optužbe na račun Zelenskog, stigo je i odgovor iz Ukrajine.

Portparol ukrajinskog predsjednika Sergej Nikiforov izjavio je danas da nisu tačne tvrdnje američkog predsjednika Džozefa Bajdena da Volodimiri Zelenski “nije htio da sluša” kada su američke obaveštajne službe prikupile informacije da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu.

Nikiforov kaže da su se američki i ukrajinski lideri više puta čuli pre zaoštravanja situacije i da je Kijev tražio uvođenje preventivnih mera protiv Moskve, preneo je portal Izvestija.

“Stoga, frazu ‘nije hteo da sluša’ treba razjasniti. Osim toga, ako se sjećate, predsjednik Ukrajine je pozvao partnere da uvedu paket preventivnih sankcija kako bi podstakli Rusiju da povuče svoje trupe i deeskalira situaciju. I tu već možemo da kažemo da naši partneri ‘nisu htjeli da čuju nas’“, rekao je Nikiforov, prenijela je Liga.net.

Bajden je ranije danas izjavio da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski “nije hteo da sluša” kada su američke obavještajne službe prikupile informacije da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu.

“Ništa slično nije se dogodilo od Drugog svjetskog rata. Znam da je mnogo ljudi mislilo da možda pretjerujem”, rekao je Bajden obraćajući se donatorima u Los Andjelesu na prikupljanju sredstava za Demokratsku partiju.

On je dodao da je znao da SAD imaju informacije da će ruski predsjednik Vladimir Putin preći granicu, preneo je AP. “Nije bilo sumnje, ali Zelenski nije htio da čuje”, rekao je Bajden.

Tanjug

CATEGORIES
Share This