Stejt department: Eskobar u Briselu da podrži dijalog

Stejt department: Eskobar u Briselu da podrži dijalog

– Vašington je zadovoljan sto će se sutra u Briselu sastati lideri Srbije i Kosova izjavio je večeras za Tanjug portparol Stejt departnenta i naglasio da je za SAD važno da obe strane iskoriste taj sastanak kako značajno unapredile razgovore o normalizaciji odnosa.

Portparol Stejt Departnenta, ističe da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobar i otputovao u Brisel kako bi podržao sastanak na visokom nivou u okviru Dijaloga koji vodi EU.

“Zadovoljni smo što će se lideri Srbije i Kosova sastati sutra u Briselu u okviru Dijaloga uz posredovanje EU. U potpunosti podržavamo taj dijalog. Važno je da obe strane iskoriste sutrašnji sastanak da značajno unaprede svoje razgovore o normalizaciji”, naveo je portparol.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Eskobarom, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

“U izuzetno otvorenom razgovoru, istakao sam da će Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona”, napisao je Vučić na instagram nalogu “Budućnostsrbije”, posle sastanka.

(Tanjug Foto: Tanjug)

CATEGORIES
Share This