Šta se smije, a šta ne u Americi

Šta se smije, a šta ne u Americi

​Jedan korisnik Redita nedavno je postavio pitanje – “Koje stvari vam se u životu Amerikanaca čine prilično čudne, a njima su poprilično normalne?”

Odgovora je, naravno, bilo pregršt, a ovo su neki od najzanimljivijih komentara putnika koji su posjetili Ameriku.

1. Plaćanje ogromnih svota za školovanje mi je prilično nevjerovatno, dok Amerikancima, izgleda, nije.

2. Neverovatno je šta je sve dozvoljeno prije konzumiranja alkohola. Možete da podignete kredit, vozite auto, kupite pištolj, imate djecu, prijavite se u vojsku, oženite, ali kada hoćete da se napijete na vjenčanju – za tebe još nema alkohola, jer nemaš 21 godinu.

3. Način na koji su američki gradovi izgrađeni, gotovo svugdje moraš da ideš prevoznim sredstvom, ne možeš da pješačiš.

4. Zastave, zastave i zastave. One se nalaze svugdje, na svakom koraku i na svakom mogućem, zamislivom i nezamislivom mjestu.

5. TV program je toliko komercijalizovan. Čak i u vijestima i u emisijama gdje se raspravlja o ozbiljnim društvenim temama, Starbaks najavljuje svoju jesenju ponudu.

6. Ljudi ručaju za svojim radnim stolom, i to obično bude mala užina. Odakle ja dolazim, ručak je najbitniji obrok.

7. Napojnica se očekuje za konobare. U Ujedinjenom Kraljevstvu ona znači nagradu za dobru uslugu, dok se u Americi ona očekuje svakako.

8. Izuzetno, ekstremno nasilni televizijski program usred dana, ali istovremeno cenzurisanje nudizma. Dakle, grudi su štetne po vaše mentalno zdravlje, ali krv i ubistvo nisu?

9. Opsesija srednjom školom. Čak imam i neke prijatelje koji kažu da im je to bilo najbolje životno doba, što smatram prilično poražavajućim.

10. Koliko je velika zemlja i koliko je normalno da svaki Amerikanac ima položenu vožnju. Prijatelj je jednom vozio 16 sati, kako bi posjetio porodicu za vikend.

 

(B92)

CATEGORIES
Share This