Šolc osudio nerede u Brazilu “Ovo je atak na demokratiju i to se ne može tolerisati”

Šolc osudio nerede u Brazilu “Ovo je atak na demokratiju i to se ne može tolerisati”

Njemački kancelar Olaf Šolc osudio je danas nerede koje su izazvale pristalice bivšeg predsjednika Brazila, ultra-desničara Žaira Bolsona.

Njemački kancelar ocijenio je da koordinirani upad u institucije u Braziliji predstavljala atak na demokratiju koji ne može biti tolerisan.

– Nasilni napadi na demokratske institucije su napad na demokratiju koji se ne može tolerisati – objavio je Šolc na svom Tviter nalogu i naveo da Njemačka stoji uz aktuelnog predsjednika Luisa Inasija Lule da Silva, prenosi Rojters.

Sudija Vrhovnog suda Brazila Aleksandar de Moraes odlučio je sinoć da suspenduje guvernera Brazilije Ibaneiza Roša na 90 dana, navodeći da je odgovoran za bezbijednosne propuste koji su omogućili pristalicama bivšeg predsjednika Bolsonara da izvrše upade u zgrade federalne vlade Brazila, prenosi Blic.

Prije odluke o suspenziji, guverner Roša je izjavio da je najmanje 400 ljudi uhapšeno poslije upada u ključne vladine zgrade u Braziliji, poručivši da će krivci “platiti za počinjene zločine”, prenio je Si-En-En.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This