„Skup 3 nesrećnika“ Medvedev ismijao sastanak Zelenskog sa predsjednicima Poljske i Litvanije

„Skup 3 nesrećnika“ Medvedev ismijao sastanak Zelenskog sa predsjednicima Poljske i Litvanije

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je u Lavovu sastanak s predsjednikom Poljske Andrej Dudom te prvim čovjekom Litvanije Gitanasom Nausiedom.

Kako je naglašeno, lideri zemalja razgovarali su o isporuci oružja Ukrajini i konkretnim mogućnostima za ograničavanje potencijala ruske ruske agresije.

– Ukrajina vam je veoma zahvalna prijatelji. Drago mi je da donosimo takve odluke, upravo u ovom formatu, Lublinskom trokutu. Očigledno je, to na stvarnim slučajevima dokazuje, koliko je važna saradnja naših zemalja ne samo za istočni blok Evrope već i za cijelu evroatlantsku koaliciju država – rekao je Zelenski.

Povodom sastanka oglasio se i poljski predsjednik Andrej Duda koji je rekao kako će Poljska nastaviti podržavati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno.

– Mi dobro znamo šta je ruska okupacija jer dugi niz godina zbog Rusije nismo imali svoju državnost. Nastavićemo isporučivati oružje Ukrajini – poručio je Duda.

Naravno, ni ovaj sastanak nije mogao proći bez komentara ruskih zvaničnika, a kao što se i očekivalo, prvi je reagovao Dmitrij Medvedev koji je na sebi svojstven način komentarisao sastanak saveznika u Lavovu.

– U Lavovu se okupila trojica nesretnika iz Varšave, Vilniusa i Kijeva, pateći od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih pohabanom istorijom. Mole se za tenkove poput ‘Leoparda’, modernizovane T-72 i neke engleske ‘starudije’. Svo ovo željezo ionako će uskoro postati zahrđali otpad i neće spasiti vještačku zemlju od raspada – rekao je Medvedev, prenosi Klix.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This