Putin partnerima nudi savremeno naoružanje

Putin partnerima nudi savremeno naoružanje

 

– To su države koje se ne saginju pred takozvanim vođom. Njihovi lideri pokazuju pravi muški karakter i ne saginju se – rekao je Putin, a prenose “RIA Novosti”.

Predsjednik Rusije je istakao da ove države biraju suveren, samostalan put razvoja, žele da zajednički rješavaju pitanja globalne i regionalne bezbjednosti na osnovu međunarodnog prava, međusobne odgovornosti i uvažavanja interesa jedni drugih.

– Na taj način doprinose zaštiti multipolarnog svijeta. Rusija iskreno njeguje istorijski jake, prijateljske i poverljive veze sa državama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da ponudi saveznicima i partnerima najsavremenije vrste naoružanja – izjavio je Putin.

Prema njegovim riječima, razvojem vojno-tehničke saradnje, udruživanjem napora i potencijala Rusija i njeni partneri moći će da obezbijede pouzdanu bezbijednost i stabilnost kako za sebe tako i za svijet u cjelini.

Forum “Armija 2022” trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima “Patriota” koga takođe nazivaju i “ruski Diznilend”, na poligonu “Alabino”, na aerodromu “Kubinka”, kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje svijeta.

Novosti

CATEGORIES
Share This