Putin: Ko krene na nas mačem, od mača će stradati

Putin: Ko krene na nas mačem, od mača će stradati

Rusija je spremna da odgovori svakom agresoru koji bi se usudio da ponovi napad nacističke Njemačke na Sovjetski Savez, rekao je predsjednik Vladimir Putin u intervjuu agenciji TASS.

Komentarišući popularnu rusku parolu “Možemo to ponoviti”, Putin je dodao još jednu poznatu frazu: “Ko krene na nas mačem, od mača će stradati.”

– Sovjetski Savez je bio izložen strašnom, užasnom, neoprostivom napadu od strane nacističke Njemačke. Izgubili smo 27 miliona ljudi. Nijedna druga zemlja u svijetu nije pretrpjela tako veliki gubitak. Dakle, ako se neko usudi da pokuša ponovo nešto slično, “mi to možemo ponoviti” – rekao je Putin.

On je osudio kao “potpuno smeće” navode u kojima se izjednačava odgovornost Adolfa Hitlera i Josifa Visarionoviča Staljina za početak Drugog svjetskog rata.

Putin je rekao da Rusiji niko ne može oduzeti pobjedu u Drugom svjetskom ratu i da misli da to niko i ne pokušava.

– Postoje određene neznalice. Ti ljudi sipaju svakakvo smeće u Evropskom parlamentu o “jednakoj” odgovornosti Hitlera i Staljina. Potpuno smeće! – naglasio je ruski predsjednik.

Evropski parlament je u usvojenom dokumentu o 80. godišnjici od početka Drugog svjetskog rata snažno kritikovao sovjetsko rukovodstvo, uz tvrdnju da je potpisivanje sporazuma Molotov-Ribentrop između Njemačke i Sovjetskog Saveza pokrenulo veliki sukob.

Putin je ocijenio da je taj potez Evropskog parlamenta vrhunac cinizma.

 

BN

CATEGORIES
Share This

COMMENTS