Optužnica za državljanina BiH zbog ubistva Hrvata u Minhenu

Optužnica za državljanina BiH zbog ubistva Hrvata u Minhenu

– Javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Bosne i Herrcegovine (22) zbog ubistva Stjepana J. (25), mladića porijeklom iz Hrvatske koji je živio u Minhenu, izjavila je Johana Hajdrih za njemački Bild.

Tijelo mladog Hrvata krajem oktobra prošle godine pronašao je slučajni prolaznik i sve prijavio policiji. Prema dosadašnjim saznanjima ubistvo se dogodilo na Karl-Marx-Ringu, u gradskoj četvrti Ramersdorf-Perlah. Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stoni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stoni tenis u parku.

Žrtva i počinilac, 22-godišnji državljanin BiH su se poznavali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali, prenijeli su njemački mediji.

Tokom večeri došlo je do svađe između 22-godišnjaka i Stjepana. Svađa je postajala sve žešća. Ostala četiri člana tog stonoteniskog društva kasnije su posvjedočila da su se njih dvojica međusobno vrijeđala da bi onda 22-godišnjak izvadio nož.

Mladić (22) je više puta n nožem, izbo svoju žrtvu. Jedan od prijatelja, 18-godišnji mladić je pokušao intervenisati, ali, uočio je da 22-godišnjak ima i pištolj.

Stjepan je pao na tlo, četvorica mladića koji imaju od 18 do 19 godina su pobjegla, kao i navodni počinilac. Stjepan je umro sam u mraku tačno ispod koša, prenijeli su tada lokalni mediji.

“Osumnjičeni je fizički vrlo superioran. Visok je dva metra, težak više od 100 kilograma. Plašili su se. Mislili su da je 25-godišnjak samo povrijeđen, bio je mrak”, rekli su tada iz tužilaštva.

Pripadnici jedinice specijalne policije uhapsili su osumnjičenog u stanu u Dahau, svega nekoliko sati nakon napada.Datum početka suđenja biće naknadno saopšten.

(Neavisne)

CATEGORIES
Share This