Napad dronovima; Zaharova: To je akt terorizma

Napad dronovima; Zaharova: To je akt terorizma

Ruski sistem PVO oborio je još dva drona u Novoj Moskvi, moskovskom administrativnom okrugu, povrijeđenih nije bilo, rečeno je RIA Novostima u Hitnoj pomoći nakon vijesti da je izveden novi napad dronovima na Novu Moskvu.

„Još dvije bespilotne ljetelice oborio je PVO sistem u Novoj Moskvi kod sela Krivošejevo, nije bilo žrtava“, rekao je izvor, prenosi Tanjug.

Prethodno su ruske službe sa vanredne situacije saopštile da su dvije bespilotne letjelice onesposobljene u Novoj Moskvi, a još jedna u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od ruske prestonice.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je poslije prvog napada da su ruske snage odbile današnji pokušaj napada ukrajinskih dronova na Novu Moskvu i Podmoskovlje.

Sobjanin je na Telegramu napisao da nema žrtava ni povrijeđenih.

„Danas je izveden još jedan pokušaj napada ukrajinskih dronovi na Novu Moskvu i Moskovsku oblast. Za sada su snage PVO odbile sve napade, sve otkrivene bespilotne letjelice su eliminisane“, naveo je Sobjanin.

Portparolka Ministartva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocijenila je da pokušaj Kijeva da napadne oblast u Moskvi u kojoj se nalaze objekti civilne infrastrukture, uključujući i međunarodni aerodrom, predstavlja još jedan akt terorizma.

„S obzirom na to da Zelenski vrši ove terorističke napade oružjem koje isporučuje Zapad ili koje je kupljeno iz zapadnih fondova, ovo je međunarodni terorizam“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenom mišljenju, međunarodna zajednica mora da shvati da Sjedinjene Države, Britanija, Francuska, stalne članice Saveta bezbjednosti UN, kako je navela, „finansiraju teroristički režim“.

Ruske službe sa vanredne situacije saopštile su ranije jutros da su dvije bespilotne ljetelice onesposobljene u Novoj Moskvi, moskovskom administrativnom okrugu, a još jedna u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od ruske prestonice.

(Tanjug) Foto: EPA

CATEGORIES
Share This