Mis svijeta za 2022. godinu: Pobijedila takmičarka iz SAD

Mis svijeta za 2022. godinu: Pobijedila takmičarka iz SAD

Na godišnjem međunarodnom takmičenju za Mis svijeta, koje je ove godine održano u Nju Orleansu, pobjedu je odnijela R’Bonney Gabriel iz SAD.

R’Bonney Gabriel je modna dizajnerka, učiteljica šivanja i manekenka, a istovremeno i prva Amerikanka filipinskog porijekla koja je osvojila titulu Mis SAD.

Poručila je da je njena misija “da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se inspirisano da ostvare svoje ciljeve posjedovanjem onoga što jesu”.

Više od 80 takmičarki borilo se za titulu Mis svijeta 2022. godine.

Prva pratilja bila je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez Founier iz Dominikanske Republike. Ostale finalistkinje dolaze iz Portorika i Curacaa.

R’Bonney je titulu preuzele od prošlogodišnje pobjednice, Harnaaz Sandhu iz Indije.

Naime, 71. izdanje Mis svijeta održano je u Nju Orleansu u Ernest N. Morial Convention centru koji je ugostio 84 takmičarki koje su predstavljale svoje zemlje.

Održano je nekoliko mjeseci kasnije nego inače, zbog promjena u organizaciji. Za ovu godinu, jedna od izmjena je da je žiri umjesto tradicionalnih 20 za subotnju svečanost izabrao 16 takmičara.

Od samog početka izdvojilo se nekoliko favorita, koje su prodefilirale u svečanoj, tradicionalnoj odjeći i u kupaćim kostimima na ranijem događaju, koji je u srijedu prenosio Jutjub, prenosi Kliks.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This