Makron upozorio nevakcinisane: Otežaću vam život

Makron upozorio nevakcinisane: Otežaću vam život

Moramo im reći da od 15. januara više neće moći ići u restoran, na kafu, u pozorište ili kino, rekao je Makron

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) upozorio je da namjerava otežati život ljudima u Francuskoj koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

– Stvarno im želim otežati sve, i nastavit ćemo činiti to do kraja. Neću slati one koji se nisu vakcinisali u zatvor. Ali, moramo im reći da od 15. januara više neće moći ići u restoran. Više neće moći ići na kafu, neće moći ići u pozorište ili u kino – rekao je Makron za francuski list “Le Parisien”, prenosi “BBC”.

Međutim, politički protivnici rekli su da jezik koji je Macron koristio u intervjuu nije dostojan predsjednika. Njegovi komentari došli su nakon što su opozicioni zastupnici koji su se ujedinili protiv vlade odgodili prijedlog zakona o Covid-propusnicama.

Francuska ima jednu od najviših stopa vakcinacije protiv koronavirusa u EU, s više od 90 posto odrasle populacije u potpunosti vakcinisano. Inače, ova zemlja je mjesecima tražila od ljudi da pokažu ili dokaz o vakcinaciji ili negativan test na Covid kako bi pristupili mnogim javnim mjestima.

Buka

CATEGORIES
Share This