Krupni grad “bombardovao” Italiju (VIDEO)

Krupni grad “bombardovao” Italiju (VIDEO)

Krupni grad koji je “bombardovao” Italiju u ponedjeljak načinio je značajnu štetu.

Lokalni mediji javljaju da je padao krupan grad čija je veličina dostizala i veličinu loptice za tenis. Grad je uslijedio tokom vjetrovitog i kišovitog vjetra, a uništavao je usjeve, drveće i automobile. Takođe, prijavljena je šteta u nekoliko italijanskih regija, a povrijeđeno je i nekoliko ljudi, prenosi Klix.

Na autoputu A1 nedaleko od Parme u sjevernom dijelu Italije nastala je velika gužva jer je grad oštetio automobile i razbijao vjetrobranska stakla. Nekoliko osoba je povrijeđeno staklom.

 

Takođe, 78-godišnji muškarac je povrijeđen u Luzari nakon što je grad razbio prozor njegove radnje te pao na njega. On je potom smješten u bolnicu zbog frakture. Tri osobe su povrijeđene u Modeni nakon što je drvo palo na njihov automobil.

 

Grad je uništavao domove i imanja, ali i polja te vinograde. Šteta je milionska.

 

U međuvremenu na jugu Italije nema kiše već tri mjeseca. Požari divljaju Sardinijom te je dosad izgorjelo više od 20.000 hektara šume. Uništeno je i nekoliko farmi, a evakuisano je oko 900 ljudi.

Evropu je ovog ljeta pogodilo ekstremno nevrijeme, a obilne kiše su uzrokovale poplave u Njemačkoj, Belgiji, Austriji i još nekoliko zemalja. Poginulo je najmanje 217 ljudi, uglavnom u Njemačkoj.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This