“Koriste civile kao živi štit” Šojgu sa Guteresom o dešavanjima u Ukrajini

“Koriste civile kao živi štit” Šojgu sa Guteresom o dešavanjima u Ukrajini

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom posebnu pažnju skrenuo je na ukrajinske nacionalističke strukture u kojima se nalaze i strani plaćenici, koji koriste civile kao “živi štit” i djeluju kao banditi.

Ruski ministar odbrane prenio je Guteresu da se tokom specijalne vojne operacije visokopreciznim naoružanjem izbacuju iz stroja samo objekti vojne infrastrukture.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da se pregovori za mirno rješavanje konflikta nisu pomjerili sa nulte tačke.

-Podrška zapadnih zemalja je ohrabrila Kijev do te mjere da su iskazali namjere u pogledu nuklearnog oružja. Smisao ukrajinskog postojanja je postalo neprijateljstvo prema Rusiji, a naporima Zapada ona se pretvorila u teritoriju sa koje dolazi ozbiljna prijetnja bezbjednosti Rusije – rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Kako je navedeno, Vašington i zapadne zemlje, umjesto da natjeraju kijevski režim da prekine genocid nad civilima na jugoistoku svoje zemlje, počeli su da Ukrajinu snabdijevaju naoružanjem i municijom, pripremajući je da konflikt rješava putem sile, javio je Sputnjik.

Guteres je zahvalio ministru odbrane Rusije za pomoć u evakuaciji saradnika misije UN u Ukrajini.

Oni su se saglasili da je potrebno povećati efikasnost saradnje UN i Ministarstva odbrane Rusije u rješavanju humanitarnih pitanja.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This