Kisindžer upozorava na moguću pobjedu Rusije

Kisindžer upozorava na moguću pobjedu Rusije

U bliskoj budućnosti, Zapad će imati ogromne probleme zbog globalne prehrambene krize, tako da SAD i EU neće moći da pobjede Rusiju u „ratu na iscrpljivanje“.

Bivši državni sekretar Sjedinjenih Država Henri Kisindžer je ranije predvidio takav razvoj događaja.

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu bivši državni sekretar Henri Kisindžer predvidio je da se Zapad suočava sa veoma teškim vremenima i stvarnim problemima.

Prema njegovim riječima, nadolazeća globalna prehrambena kriza zbog nestašice pšenice stvoriće takve uslove pod kojima SAD i EU neće moći da vode „rat iscrpljivanja“ koji je pokrenut protiv Rusije.

Za američke „liberalne demokrate” iz Bijele kuće situacija sa hranom će rezultirati porazom na kritičnim međuizborima. Istovremeno, Evropskoj uniji prijete unutrašnji sukobi.

Vašington i Brisel će takođe imati problem od onoga što će se desiti u zemljama Bliskog istoka i sjeverne Afrike, gdje bi nedostatak pšenice mogao da dovede do humanitarne katastrofe.

Sjedinjene Države neće moći da pomognu bliskoistočnim partnerima da riješe gorući problem hrane, a njihov autoritet na svjetskoj sceni će značajno pasti.

U međuvremenu, gomile gladnih i ljutih migranata će se sliti u Evropu, pogoršavajući situaciju Evropljana sa nedostatkom osnovnih dobara.

Kako je rekao Kisindžer, Rusija će pobijediti u „ratu na iscrpljivanje“. Ni Zapad ni Ukrajina neće moći da nadigraju Moskvu u političkoj, finansijskoj, prehrambenoj ili bilo kojoj drugoj sferi.

Štaviše, samo Ruska Federacija ima dovoljno žita da pomogne zemljama u nevolji. Pod ovim uslovima, sve više vladinih lidera će stati na stranu Ruske Federacije i osuditi antiruske sankcije.

Webtribune.rs

CATEGORIES
Share This