Kadirov nudi milion dolara za Čečene koji ratuju na strani Ukrajine

Kadirov nudi milion dolara za Čečene koji ratuju na strani Ukrajine

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegramu da nudi milion dolara za informaciju o lokaciji “bataljona šeika Mendura i Dudajeva” – Čečena koji su otišli ratovati na strani Ukrajine.

Kadirov je ranije obećao da će se “pozabaviti” ljudima koji su pobjegli iz Čečenije, koji, nazivajući sebe “bataljonima šeika Mansura i Dudajeva”, obećavaju da će pomoći Ukrajini tokom invazije koju je otpočela Rusija.

“Najavljujem milion dolara (postoji filantrop koji je spreman da donira) svakome ko će reći gdje se nalazi ovaj takozvani bataljon Šejh-Mansurov i Dudajev… Ne smijemo ih propustiti, moramo ih uništiti, ili moraju kleknuti i zamoliti za oproštaj od vašeg naroda, od svih muslimana ili se uputiti u kupe”, rekao je Kadirov u audio poruci.

Čečenski lider od ranije je poznat po svojim kontraverznim stavovima i izjavama. Nedavno je najavio da će Mariupolj pasti u ruke Rusije “do ručka”, što se, međutim, nije dogodilo.

Također, od početka pregovora Kijeva i Moskve ima negativan stav i slobodno inicira rat i stradanja.

U jednoj od svojih ranijih objava na Telegradu napisao je: “Moje uvjerenje je da ovi pregovori neće donijeti ništa dobro. Po mom mišljenju, potrebno je završiti ono što smo započeli: uništiti banderovce, naciste i šejtane. Tek tada treba odlučiti šta dalje.”

(Klix)

CATEGORIES
Share This