Kadirov hoće gran pri MMA turnire: Nagradni fond 10 miliona dolara

Kadirov hoće gran pri MMA turnire: Nagradni fond 10 miliona dolara

MMA organizacija u vlasništvu čečenskog vođe, Absolute Championship Akhmat (ACA), Ramzana Kadirova, planira da održi gran pri turnire u svim kategorijama i sa ogromnim nagradnim fondom od čak 10 miliona dolara.

 

Vijest je prvo objavljena u saoštenju za javnost ACA-e.

– Dragi prijatelji! Želim s vama podijeliti dobre vijesti. U 2023. Grand Pri turniri održaće se u svakoj težini ACA lige, uključujući i laku kategoriju! Njihov ukupni nagradni fond iznosiće više od 10 miliona dolara – rekao je osnivač ACA-e Mairbek Kasiev u saopštenju za javnost.

– Ova odluka je donesena zbog činjenice da se Gran Pri lake kategorije, koji je već počeo i završava sredinom godine, pokazao rejtingom i vrlo rezonantnim – stoji u saopštenju.

Kasiev je potom dodao:

– I generalno, što se mene tiče, ovo je najiskreniji i najzanimljiviji format za određivanje najboljeg borca! Zato ostanite s nama za godinu koja možda najviše obećava i nadamo se najuspješnija u istoriji ACA-e. P.S. Htjeli ste super vijesti, primite ih.

Gore spomenuti Gran Pri u lakoj kategoriji slučajno je bio turnir na kojem je Kasiev jednostrano prekinuo četvrtfinalni okršaj između bivšeg ACA prvaka u velter kategoriji Alija Bagova i bivšeg UFC borca Rašida Magomedova na početku pete runde zbog neaktivnosti. Nastavio je diskvalifikovati oba borca i proglasio borbu “bez pobjednika”, dodajući da ACA “nije dječji vrtić”.

Prošle sedmice, “BloodyElbow” je objavio da je ACA trenutno u pregovorima o kupovini veteranske ruske MMA organizacije AMC Fight Nights. Ugovorom, koji tek treba biti finalizovan, ali se očekuje da će biti zaključen u nadolazećim sedmicama.

Kadirova ACA postao bi najveća MMA organizacija u Rusiji, prenosi “Bloody Elbow”.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This