Hladan tuš za Kijev: „NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica“

Hladan tuš za Kijev: „NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica“

Duboko sam uveren da dokle god Rusija postoji, pre će NATO prestati da postoji nego što će Ukrajina biti članica alijanse – rekao je ekspert

NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica te alijanse, rekao je za TV kanal „NAŠ“, bivši savetnik predsednika Ukrajine Valerij Ivasjuk.

Duboko sam uveren da dokle god Rusija postoji, pre će NATO prestati da postoji nego što će Ukrajina biti članica alijanse – rekao je ekspert.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta ponovio da su širenje NATO-a na istok i razmeštanje ofanzivnog naoružanja u Ukrajini crvene linije za Moskvu.

Kako bi se rešile postojeće zabrinutosti, ruske vlasti su ponudile Sjedinjenim Državama i Severnoatlantskoj alijansi da zaključe ugovore i sporazume o bezbednosnim garancijama. Dokumenti su već predati na razmatranje. Moskva, Vašington i Brisel će u januaru u različitim formatima razgovarati o ovoj inicijativi, prenose Novosti.

Prošlog juna, NATO je odobrio Ukrajini status partnera, ali su iz alijanse istrovremeno istakli da ovaj status ne utiče na odluku o članstvu zemlje u alijansi.

In4s

CATEGORIES
Share This