“Glavni cilj ruske operacije je spasavanje Donjecka i Luganska”

“Glavni cilj ruske operacije je spasavanje Donjecka i Luganska”

Rusija se nada da će tokom vojne akcije u Ukrajini biti ispunjen jedan od njenih glavnih zadataka za spasavanje samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) i obnavljanje njihove državnosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija je priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike. Priznali smo njihovu nezavisnost, priznali smo ih kao nezavisne države. Operacija je pokrenuta na zahtjev ove dvije republike. Jedan od glavnih ciljeva operacija je spasavanje ovih republika i obnavljanje njihove državnosti u granicama iz 2014. godine, u granicama koje su sadržane u ustavima i Donjecke i Luganske Narodne Republike – rekao je u subotu Peskov u intervjuu za televizijski kanal Bjelorusija-24, prenosi TAS S.

Portparol Kremlja je izjavio i da se nada da će svi “ovi zadaci specijalne vojne operacije biti ispunjeni“.

On je još naveo i da je u sadašnjim uslovima, Ukrajina neprijateljska zemlja, koja stvara poteškoće za Rusiju.

– Ukrajina je za nas veoma teška zemlja. U svom sadašnjem stanju, ona nam je neprijateljska zemlja – naglasio je Peskov.

On je rekao da je Ukrajina potpuno zabranila bilo koje medije na ruskom jeziku i da je taj jezik učinila sporednim, navodi TAS S.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This