Francuska: Velika afera potresa Makronov kabinet

Francuska: Velika afera potresa Makronov kabinet

Državna sekretarka za razvoj u vladi koju je imenovao francuski predsednik Emanuel Makron već se našla u središtu seks skandala, a tek pre mesec dana preuzela je resor razvoja i međunarodnih partnerstava.

Protiv Hrisule Zaharopulu (46) vodi se istraga zbog navodnog silovanja. Jedna žena podnela je dve tužbe protiv sekretarke, ali njen identitet nije otkriven, prenosi Dejli mejl.

Izvor iz kancelarije javnog tužitelja u Parizu u sredu je otkrio da se optužba odnosi na razdoblje kada je Zaharopulu radila kao ginekolog.

– Pokrenuta je istraga vezana za navodna dva silovanja počinjena tokom lekarske karijere osumnjičene, rekao je izvor.

Prva prijava podneta je 25. maja, a istraga je otvorena dva dana kasnije kako bi se utvrdilo je li reč o kaznenom delu. Druga prijava je podneta 16. juna.

Istražne sudije sprovode istragu u saradnji sa posebnom policijskom brigadom, što znači da je ona već detaljno ispitana.

Zaharopulu, rođena u Grčkoj, pridružila se francuskoj vladi 20. maja, pre nedeljnih izbora na kojima je Makron izgubio apsolutnu parlamentarnu većinu.

Ranije su za silovanje optuženi i ministar unutrašnjih poslova Francuske Džerald Darmanen i Demijen Abad, ministar solidarnosti, autonomije i osoba sa invaliditetom.

(Kurir)

CATEGORIES
Share This