„Filmovi i serije ne lažu“ Američki stručnjaci otkrivaju u kom slučaju suprug Ane Volš može biti oslobođen

„Filmovi i serije ne lažu“ Američki stručnjaci otkrivaju u kom slučaju suprug Ane Volš može biti oslobođen

SAD i Balkan bruje o nestanku Beograđanke Ane Volš, a protiv njenog supruga podignuta je optužnica za ubistvo, bazirana na DNK tragovima i krvavom nožu pronađenim u podrumu porodične kuće, dokazima pronađenim na deponiji, kao i tome što je Brajan Volš dan nakon nestanka supruge na internetu tražio kako da se riješi tijela i ukloni tragove krvi, a potom i prekršio kućni pritvor da bi otišao i kupio sredstva za čišćenje u vrijednosti od 400 dolara.

Osnivač i direktor master studija politike i upravljanja sajber bezbjednosti na Bostonskom koledžu, kao i na Pravnom fakultetu Bostonskog koledža i istraživački saradnik i predavač na MIT školi menadžmenta Kevin Pauers govorio je o slučaju nestanka Ane Volš i tome da li bi njen suprug Brajan mogao da bude osuđen za ubistvo, kao i na koji način bi mogao da se brani.

– Slučaj izgleda kao da je ispao iz jezivog filma, horor filma. Kada čujete šta se dešava, pogotovu iz moje perspektive kao nekog ako se bavi bezbjednošću na internetu i zaštitom privatnosti, kada vidite šta je uradio, da je uzeo ajped svog sina… Navodno, naravno, tužilaštvo to tek treba da dokaže. I da je pretraživao koliko je potrebno da se tijelo raspadne… Pretraživao je kako da se riješi tijela. Znate, slične stvari, koje ga zapravo upliću u ubistvo njegove supruge.

Navodi Pauers, pa dodaje:

– Isplivava sve više dokaza koji su građa za slučaj protiv njega, a to utiče na potencijalnu presudu. Samo kada čujete i vidite sve to i to na njegovom tabletu samo dan poslije ubistva i vidite kako se sve odigralo… Mislim da je to prilično jak posredni dokaz. I kada na sve to on laže policiju i odlazi da kupi sredstva uz pomoć kojih će da ukloni tijelo, za šta je istraživao načine. Sve je to nekako povezano.

FOTO: ANAWALSHE/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: ANAWALSHE/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Na sreću, nikada nisam nikog zastupao u takvom slučaju, niti sam ikog branio. To može da se uradi zbog dokaza. Ana Volš je nestala, postoje indikacije i DNK tragovi, što je veoma korisno. Pronašli su krv i druge dokaze. Sve je povezano, ona je potencijalno ubijena, naročito jer postoji informacija da je išao na deponiju. Izgleda da je išao na deponiju. To je prosto jezivo na toliko načina. Tako da bi mogla da bude izrečena presuda bez tijela, dokle god DNK dokazi ukazuju na to. Takođe, svi ostali dokazi grade slučaj protiv njega. Biće teško, ali nije nemoguće. Šta je bio taj motiv? Da li je to bio novac? Da li je u pitanju preljuba? Da li je samo toliko prezirao svoju ženu daje želio da je ubije? Mi to ne možemo da znamo – navodi sagovornik, piše Telegraf.

Sagovornik je dalje nastavio:

– Da li je ima psihičkih problema, da li je ona? To ne znamo. Ali jednom kad sakupe dokaze mogu da ih iskoriste, a potom da iskoriste i ostale dokaze da pokažu da je on to uradio zbog motiva koji je imao. I onda moraju sve to da prikažu. Ne znam, ali novac je često jak motiv. Obično serije i filmovi ne lažu. Obično je u pitanju ljubav, novac ili oba. Obično se tako sve dešava -rekao je.

Kevin Pauers navodi i da mi dobijamo samo djelimične podatke.

– Ako su dokazi tako jaki kao što kažu i sve se poveže, može da dođe do presude. Prije nego što dođe do presude može da dođe do sporazuma o priznanju krivice. Mnogo je toga što bi moglo da se desi. Mogao bi da prizna krivicu i da dobije manju kaznu. Ipak, mnogo toga se trenutno dešava. Ovo je malo izvan moje struke, ali koliko sam upućen, savezna država Masačusets će da ih zbrine. Oni će da se pobrinu za njih i pronađu im porodicu sa kojom će da žive, privremeno ili za stalno. Nadam se da će članovi njihove porodice da budu uključeni u brigu o njima. Ali, to je užasno. Sve što se dešava, ostaviće traga na njihovu psihu. Toj jadnoj djeci je potrebno mnogo podrške. Nadam se da će ovdje u SAD, u Masačusetsu, da im pruže podršku koja im je potrebna i pomognu da se pronađu pravi ljudi koji će da brinu o njima – rekao je.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This